- 3 lžíce suché červené čočky
- 100 g bílého tofu
- 4 sušená rajčata
- pár lístků bazalky
- sůl
- pepř
- 1 lžicka sušeného oregana
- 1 lžíce oleje (ideálně toho ze sušených rajčat)
- 1 lžička rajského protlaku bez cukru
- stroužek česneku
Jak připravit pomazánku s příchutí pizza
- Červenou čočku uvaříme do měkka a necháme vychladnout.
- Všechny ingredience dáme do mixéru a vymixujeme dohladka.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Pomazánku podáváme například s focacciou z žitného kvásku, můžeme ji mazat na “raz dva” krekry či kváskové pečivo.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
Obměna
- Místo červené čočky můžete použít čočku žlutou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !
Komentáře
Vynikající! Místo červený čočky jsem dala červený fazole v chilli omáčce, trochu cibulovýho misa, česnek jsem zapomněla – pomazánka je skvělá 😋
Vyborna, dekuji za recept!