Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto se sýrem cottage

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Jemné a voňavé rizoto vhodné jako rychlý oběd nebo večeře.

Ingredience
  • rýže Ribe celozrnná
  • sýr cottage
  • olivový olej
  • pórek
  • dýňové semínko
  • piniové semínko
  • gomasio
  • čerstvá petrželka
  • sůl

Bára nejí maso už od základní školy. Je to přes 20 let a umíte si představit ten boj s okolím. Časem přestala pít mlé...

Jak připravit rizoto s pórkem a sýrem cottage

  1. Připravte cottage podle receptu, klidně i den předem.
  2. Dejte vařit rýži.
  3. Na pánev dejte olivový olej, nakrájený pórek a lehce osmahněte. Osolte a můžete lehce podlít vodou. Duste pórek do měkka.
  4. K dušenému pórku přidejte uvařenou rýži, smíchejte, přidejte cottage, promíchejte a vše společně ještě pár minut prohřejte.
  5. Posypejte gomasiem a nasucho opraženými dýňovými a piniovými semínky. Nakonec posypejte petrželkou.

Praktické

  • Sýr můžete připravit s předstihem.

Obměna

  • Jiný druh rýže vhodný na přípravu italského rizota.
  • Zeleninu můžete obměnit podle sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a olej a dáváme pozor na vdechnutí semínek.

 

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zajímavé spojení chutí, dobrá a rychlá večeře. Ukládám si recept, díky za něj:-)

Slavomíra
28. 9. 2021

Narovinu_keby recept nebol na jj stránkach,tak do toho nejdem🙂1myšlienka bola:ryža + “cottage”?to naozaj?🙃ešte tak s ryž.cestovinou,ale rizoto?ryžu milujem,cottage bol super,ale takto?Ale zvyšok syra,všetky veci k tomu a možnosť rýchlej večere ma presvedčili skúsiť to a..NEĽUTUJEM,Vierka😀

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...

Rizoto s mandlovým krémem

Krémové, lahodné a na přípravu nenáročné rizoto z několika lehce dostupných ingrediencí.

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...