Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Vietnamská nádivka

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Vyzkoušejte tuto netradiční nádivku s tofu, houbami a zeleninou inspirovanou vietnamským receptem.

Ingredience
2 porce
  • 180 g přírodního tofu
  • 10 cm pórku
  • batáty
  • trochu žampionů
  • olej
  • 1 lžička tapiokového škrobu
  • trochu rýžových tenkých nudlí
  • sůl
  • pepř

Timea bojovala se synkovým ekzémem přes rok. Nechtěla kortikoidy, tak zkoušela všechno možné. Když zkusila vařit a jí...

Jak připravit vietnamskou nádivku z tofu

  1. Do pánve dejte olej a na malinké kostičky nasekaný pórek, batát a žampiony. Orestujte a duste. Nesmí zůstat žádná tekutina, ale batát se nesmí rozvařit. Nechte si stranou asi 4 lžíce této směsi a zbytek dejte do mísy.
  2. Do mixéru dejte tofu a škrob a rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte do mísy.
  3. Uvařte nudle, jak je uvedeno na obalu, okamžitě propláchněte pod studenou vodu a sceďte. Scezené nudle nastříhejte na menší kusy. Dejte do mísy.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Nyní směs osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
  6. Pekáček, v mém případě skleněný, o velikosti 15 x 15 cm vyložte pečicím papírem. Trochu ho pomažte olejem a udělejte slabounkou vrstvu ze zeleniny, co jste si nechali stranou.
  7. Na tuto vrstvu naložte nádivku a přimáčkněte. Na poslední vrstvu dejte znovu trochu zeleniny, pokapejte olejem a dejte do horkovzdušné fritézy na 180°C na 20 minut bez předehřívání.

Praktické

  • Zeleninu není třeba vážit, podřiďte její množství 180 g tofu.
  • Nádivku můžete vařit i na páře, jen to bude asi trochu déle trvat.

Obměna

  • Místo žampionů můžete použít i jiné houby např. sušené jidášovo ucho.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

18
15

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Veganský burger

Máte rádi karbanátky nebo burgery? Zkuste tuto zdravou variantu bez masa a dejte vědět, jak vám chutnaly.

Gratinované tofu s rýží

Obalované pečené tofu s rýží a salátkem z fazolí. Tento recept může být obměňován podle sezony. Použijte jakoukoliv zeleninu, co máte k dispozici a kterou ...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...
178
16

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...