- černá ředkev
- tuřín
- olej
- 3 polévkové lžíce vody
- 2 polévkové lžíce tamari
- 1 polévková lžíce mirinu
- 1 polévková lžíce rýžového sirupu
- černá a bílá sezamová semínka
- pažitka
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Jak připravit zeleninu s omáčkou Mitarashi
- Ředkev a tuřín oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou zeleninu. Osmahněte, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne, ale dbejte na to, aby se nerozvařila. Musí být křupavá. Posypte sezamovými semínky a lehce opečte.
- Ve sklenici smíchejte vodu, tamari, sirup, škrob a mirin. Zeleninu v pánvi přelijte omáčkou a pokračujte ve vaření, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte pažitkou.
Praktické
- Podávejte teplé.
- Výborná zelenina k různým asijským pokrmům.
- Pro verzi bez sóji použijte místo tamari hrachovou omáčku.
Obměna
- Hodí se i jiná zelenina jako mrkev, batát, daikon.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a vynecháme mirin.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnam ♥️ měli jsme s kroupama a hrachovyma karbenátkama
https://www.jimejinak.cz/kroupy-varene-ve-vyvaru-se-zazvorem/
https://www.jimejinak.cz/karbanatky-pecene-i-smazene/
Dnešní oběd :) Měla jsem mrkev a daikon, k tomu rýžový nudle – bylo to výborný 😋