Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cibulový dip

Uvařeno
Čekáme na potvrzení souhlasu. Bez něj nemůžeme video přehrát.
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlý, jednoduchý a svěží dip, který můžete využít na sto různých způsobů. Stačí si pohrát s jeho hustotou a máte třeba dip k pečené zelenině nebo skvělou součást náplně do tortill.

Ingredience
  • fazole cannellini
  • čerstvá jarní cibulka i s listy
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • klíčky růžové ředkvičky (volitelné)
  • nasucho pražená slunečnicová semínka
  • čerstvá petrželka
  • nasekaná nať cibulky
  • citron na ozdobu

Podzim byl pro mne tentokrát úplně jiný, než ty předchozí. Už nebyl tím otravným obdobím, jako dosud. Užívala jsem si...

Jak připravit dip z jarní cibulky a fazolí

  1. Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru, podle chuti přidejte sůl a citrónovou šťávu.
  2. Na pánvi s olejem jemně orestujte čerstvou jarní cibuli a česnek.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Do mixéru přidejte orestovanou jarní cibulku a rozmixujte. V závislosti na tom, jak chcete konzistenci, přidejte trochu vody z vařených fazolí.
  5. Krém dejte do mísy, posypejte čerstvou petrželkou, čerstvou natí jarní cibulky, opraženými slunečnicovými semínky a ředkvičkovými klíčky. Pokapejte olivovým olejem a dip je připraven.

    Praktické

    • Citrónovou šťávu přidávejte pomalu. Lepší je přidat, ubrat už není možno…
    • Používám fazole cannellini, protože jsou hned měkké a na tyto krémové pokrmy a pomazánky velmi vhodné.

    Obměna

    • Nezapomeňte na pražená semínka.
    • Jakékoliv klíčky, doporučuji ředkvičku díky její jemné pikantnosti.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 ale, ale ubereme olej a sůl.

    PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

    Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    52 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Výborný a rychlý dip, úžasná kombinace s domácím chlebem….

    Ukázat další komentáře
    Schovat štítky

    Vyzkoušejte také

    Fazolový citrónový krém

    Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

    Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

    Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

    Osvěžující kuskus

    V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

    Jáhlové kuličky nejen na párty

    Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finge...

    Šafránové kuličky s kešu omáčkou

    Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...

    Pikantní mexická kukuřice se “sýrovou” omáčkou

    Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.