- 150 g vařených bílých fazolí
- 1 lžička tahini
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- extra panenský olivový olej
- růžový pepř
- černý pepř
- dlouhý pepř
- čerstvá petrželka
- slunečnicová semínka
- 1 vrchovatá lžička lahůdkového droždí
- 1 stroužek česneku
Jak připravit pomazánku z fazolí se třemi druhy pepře
- Do kuchyňského robotu dejte fazole, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru (trochu), sůl a lahůdkové droždí. Rozmixujte na krém.
- Krém dejte do misky, posypte čerstvě mletým černým, dlouhým a růžovým pepřem, čerstvou petrželkou a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
- Nakonec přidejte nasucho opražená slunečnicová semínka.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Použila jsem fazole cannellini, protože jsou hned vařené a měkké, vhodné na krémy a pomazánky.
- V lednici vydrží i několik dnů.
- Citrónová kůra je velmi aromatická, stačí špetka.
Obměna
- Obměny nechám na vás, jelikož pepř hraje důležitou roli, snažte se ho nevynechat a nebo použít jiné druhy pepře.
Děti
- Kořeněná pomazánka, nevhodná pro děti.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Hmmm, úžasná pomazánka. Nechápu,že jsem si jí všimla až teď. Nemohla jsem se udržet a zmizela ve mně mžikem. 🙂. Ukládám do oblíbených, děkuji Vierko.
Výborná pomazánka po 2.😋. K svačině do práce s dýňovými bulka i, které taky neměli chybu.