- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 malá cukety
- 2 hrnky vařené vařené cizrny
- 3 lžíce oleje
- trocha zeleninového vývaru (nebo horké vody)
- sůl
- trocha umeocta
- jarní cibulka na posyp
Jak připravit cizrnovou směs
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli na tenké plátky, mrkev na kostičky nebo jiný tvar a chvíli restujeme, aby cibule zesklovatěla.
- Pak přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, podlijeme trochou vývaru a necháme dusit do změknutí zeleniny.
- Na závěr přidáme uvařenou cizrnu a pořádně promícháme.
- Dochutíme umeoctem. Pozor, je kyselý a zároveň i slaný.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Kombinujeme
- Tuto směs podáváme s čímkoliv, na fotce jsou kroupové knedlíky. Výborná je i rýže Basmati, kuskus, bulgur nebo rýže s bezpluchým ovsem. Můžeme ozdobit praženým slunečnicovým či jiným semínkem. Nezapomeňte přidat lžíci kvašené zeleniny a zelenou posypku, na fotce je jarní cibulka. Na jaře je také vhodné doplnit talíř o kousek napařené nebo vařené zeleniny.
Obměna
- Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná. Když směs rozmixujete, budete mít výbornou kaši. Dobrý tip je rozmixovat jen část směsi a tím vznikne jakoby omáčka.
- Pokud přidáte lžící tahini, dostane směs opět jiný rozměr.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti nejdříve v roce a půl, kdy použijeme minimum soli a pro dítě odebereme porci před dochucením.
- Dítě kolem 2 let již může mít pokrm s trochou více soli a pár kapkami umeocta.
- Dítě kolem 3 let může jíst tento pokrm stejně s vámi.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
🤩
Dobrota 😊