Kombinace švestek, máku a "tvarohu" dělá z tohoto koláče luxusní chuťový zážitek.

Ingredience

Na korpus:

  • 1 hrnek mletých ovesných vloček
  • 3/4 hrnku pohankové mouky
  • 0.4 hrnku rýžového oleje
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička mleté skořice

Na tofu „tvaroh“ s mákem:

  • 2 tofu natural
  • 3 vrchovaté lžíce mletého máku
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • šťáva z ½ citrónu
  • trochu rýžového mléka
  • 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • švestky

Jak připravit švestkový koláč s mákem

  1. Nejdříve si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto.
  2. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené dortové formy a část si necháme na drobenku.
  4. Připravíme si tofu „tvaroh“ s mákem – všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladkého krému.
  5. Krém navrstvíme na korpus a poklademe nakrájenými švestkami.
  6. Pečeme na 180°C zhruba 40 min a kontrolujeme špejlí.

Obměna

  • Mák můžeme vynechat.
  • Místo švestek můžeme použít jiné ovoce.
  • Pohankovou mouku můžeme zaměnit za lepkovou, pokud nám lepek nedělá problémy (např. špaldovou, celozrnnou pšeničnou).

Děti

  • Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

„Mami, pizzu už viac nechcem.“ (Ivajanig)

Ivajanig: Strava mi veľmi chutí. Zatiaľ varím podľa Jíme...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Ta jídla jsou VYNIKAJÍCÍ (Ivana)

Ivana: Hezký den, musím říct, že jsem obědy a...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...
  1. Bylo mi ctí vyzkoušet další skvostný dezert od Jindry 💓
    Děkuji nejen za tento recept 🙏
    Tento koláč je skvost, kombinace máku a švestek je prostě geniální. Návštěva nemá šanci poznat, že je to z tofu 😀

  2. Ahoj, moc ráda bych u každého dezertu viděla napsané rozměry formy, už jednou jsem takhle měla placatej dort :))

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRostlinné „klobásky“
Další článekMražená versus čerstvá zelenina a ovoce. Víte, co je lepší?