Kombinace švestek, máku a "tvarohu" dělá z tohoto koláče luxusní chuťový zážitek.

Ingredience

Na korpus:

  • 1 hrnek mletých ovesných vloček
  • 3/4 hrnku pohankové mouky
  • 0.4 hrnku rýžového oleje
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička mleté skořice

Na tofu „tvaroh“ s mákem:

  • 2 tofu natural
  • 3 vrchovaté lžíce mletého máku
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • šťáva z ½ citrónu
  • trochu rýžového mléka
  • 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • švestky

Jak připravit švestkový koláč s mákem

  1. Nejdříve si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto.
  2. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené dortové formy a část si necháme na drobenku.
  4. Připravíme si tofu „tvaroh“ s mákem – všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladkého krému.
  5. Krém navrstvíme na korpus a poklademe nakrájenými švestkami.
  6. Pečeme na 180°C zhruba 40 min a kontrolujeme špejlí.

Obměna

  • Mák můžeme vynechat.
  • Místo švestek můžeme použít jiné ovoce.
  • Pohankovou mouku můžeme zaměnit za lepkovou, pokud nám lepek nedělá problémy (např. špaldovou, celozrnnou pšeničnou).

Děti

  • Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

3,5 kg dole a zmizela mi zácpa

Eva: stravuji se s vaším jídelníčkem od ledna. Zrušila...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRostlinné „klobásky“
Další článekOstružinový nepečený dort (bezlepkový)