Kombinace švestek, máku a "tvarohu" dělá z tohoto koláče luxusní chuťový zážitek.
Ingredience

Na korpus:

  • 1 hrnek mletých ovesných vloček
  • 3/4 hrnku pohankové mouky
  • 0.4 hrnku rýžového oleje
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička mleté skořice

Na tofu „tvaroh“ s mákem:

  • 2 tofu natural
  • 3 vrchovaté lžíce mletého máku
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • šťáva z ½ citrónu
  • trochu rýžového mléka
  • 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • švestky

Jak připravit švestkový koláč s mákem

  1. Nejdříve si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto.
  2. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené dortové formy a část si necháme na drobenku.
  4. Připravíme si tofu „tvaroh“ s mákem – všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladkého krému.
  5. Krém navrstvíme na korpus a poklademe nakrájenými švestkami.
  6. Pečeme na 180°C zhruba 40 min a kontrolujeme špejlí.

Obměna

  • Mák můžeme vynechat.
  • Místo švestek můžeme použít jiné ovoce.
  • Pohankovou mouku můžeme zaměnit za lepkovou, pokud nám lepek nedělá problémy (např. špaldovou, celozrnnou pšeničnou).

Děti

  • Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRostlinné “klobásky”
Další článekOstružinový nepečený dort (bezlepkový)