Kombinace švestek, máku a "tvarohu" dělá z tohoto koláče luxusní chuťový zážitek.
Ingredience

Na korpus:
- 1 hrnek mletých ovesných vloček
- 3/4 hrnku pohankové mouky
- 0.4 hrnku rýžového oleje
- 4 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžička mleté skořice
Na tofu „tvaroh“ s mákem:
- 2 tofu natural
- 3 vrchovaté lžíce mletého máku
- 5 lžic rýžového sirupu
- šťáva z ½ citrónu
- trochu rýžového mléka
- 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
- švestky
Jak připravit švestkový koláč s mákem
- Nejdříve si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto.
- Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
- Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené dortové formy a část si necháme na drobenku.
- Připravíme si tofu „tvaroh“ s mákem – všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladkého krému.
- Krém navrstvíme na korpus a poklademe nakrájenými švestkami.
- Pečeme na 180°C zhruba 40 min a kontrolujeme špejlí.
Obměna
- Mák můžeme vynechat.
- Místo švestek můžeme použít jiné ovoce.
- Pohankovou mouku můžeme zaměnit za lepkovou, pokud nám lepek nedělá problémy (např. špaldovou, celozrnnou pšeničnou).
Děti
- Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.
Bylo mi ctí vyzkoušet další skvostný dezert od Jindry 💓
Děkuji nejen za tento recept 🙏
Tento koláč je skvost, kombinace máku a švestek je prostě geniální. Návštěva nemá šanci poznat, že je to z tofu 😀
Že jo? Když to člověk nekomentuje, tak se olizují 😉 Vypadá to krásně!😋
Ahoj, moc ráda bych u každého dezertu viděla napsané rozměry formy, už jednou jsem takhle měla placatej dort :))