- 300 g batátů v syrovém stavu
- přibližně 80 g semolinové mouky semola rimacinata
- voda
- sůl
Jak připravit opečené škubánky z batátů
- Batát oloupejte a nakrájejte na ne příliš malé kousky. Vložte je do studené vody a přiveďte k varu. Když jsou uvařené, slijte vodu, na dně nechte asi centimetr tekutiny z vaření a zbytek nechte stranou.
- Batát posypte moukou semola rimacinata.
- Zakryjte pokličkou a dejte zpět na malý plamen na 15 minut.
- Poté vezměte vařečku a začněte míchat. Výsledek musí být hladký, lesklý.
- Rukama namazanýma olejem vytvarujte karbanátky a osmahněte je na pánvi v oleji.
Praktické
- Škubánky jsem podávala s wasabi, osmaženým tempehem s tamari, jak vidíte na fotce.
- Používám wasabi v prášku, který se promíchá s vodou. Jelikož se ho používá minimální množství, je to určitě praktičtější. Pokud kupujete wasabi pastu, sledujte pečlivě složení.
Obměna
- Použila jsem batát s červenou slupkou, uvnitř světlý.
- Můžete použít jakoukoliv mouku vhodnou pro škubánky.
- Pro kontrast nasládlé chuti škubánků použijte cokoliv vám vyhovuje. Místo wasabi třeba hořčici.
Děti
- S menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Chcela som vyrobiť bezlepkovu variantu, tak som dala 80 g polenty asi som nechala viac vody tak som pridala pohánkovu múku, tvarovať sa to nedalo tak som to dala do vaflovaca 😁 ale chuťovo mňam. Zostal mi kešu kefir od výroby masla tak som strúhala do neho cesnak 👌
Jak je to prosim s tym lepkem? pisete , ze je to bezlepkovy recept, ale Vami doporucena muka ma lepek. Vy pisete ze ma malo lepku , na netu, ze vela. Tak prosim jak to je? dekuju