Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu po italsku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Sušená rajčata, olivy, oregáno, rukola, to jsou typicky italské ingredience, které propůjčují tofu v tomto receptu vynikající středomořské aroma. Recept je přirozeně bezlepkový.

Ingredience
1 porce
  • 125 g přírodního tofu
  • pár sušených rajčat
  • černé olivy
  • kapary
  • slunečnicová semínka
  • česnek
  • sušené oregáno
  • sůl 
  • lej
  • rukola
  • žampiony
  • tamari
  • gomasio
  • citrónová šťáva
Na přílohu:
  • vařená quinoa
  • vařené adzuki fazolky

Kdosi mi vyprávěl příběh o malém chlapci, který byl houbařit se svým otcem. Houby je zavedly až k státní hranici, kde...

Jak připravit italské tofu s olivami a sušenými rajčaty

    1. Namočte rajčata do teplé vody.
    2. S věkem přibývají kila a potíže?
      Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
      Chci začít 100% ZDARMA
    3. Povařte tofu po dobu 1 minuty ve vodě.
    4. Opražte na suché pánvi slunečnicová semínka, pak přidejte olej, kapary, česnek, černé olivy, oregano a nakrájené žampiony. Orestujte.
    5. Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Rajčata nakrájejte a přidejte do pánve. Přidejte sůl, dobře promíchejte a několik minut restujte na vysokém plameni. Dochuťte pomocí tamari.

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
  • Vybírejte kvalitní olivy a sušená rajčata, na chuti je to znát.
  • Toto jídlo je vhodné s sebou do krabičky.
  • Při přípravě toho receptu jsem jako přílohu použila quinou a loupané adzuki fazole, jídlo jsem posypala nasekanou rukolou, trochou gomasia a zakápla citrónovu šťávou.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.

Obměna

  • Jako příloha je vhodná jakákoliv obilovina, luštěnina nebo pečivo.
  • Toto jídlo můžete použít i jako náplň do placek.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, menším ubereme koření, sůl, olej.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
24. 3. 2022

Naše dnešní večeře další z oblíbených receptů od Viera Vodrážková 💓
Rýžové nudle, napařená mrkev, rukola, posypka gomasio a naklíčené mungo fazolky.

Dnes jsem vařila s malou obměnou a velmi chutné.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.
kurz
32

Zeleninový kuskus s letním salátem

Toto hlavní jídlo je nutričně vyvážené, lehké na trávení, přitom dostatečně syté, abyste při hubnutí neměli hlad. Je to rychlovka, kterou budete mít na sto...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...