- 3 bulvy fenyklu
- 1 lžička sezamového semínka
- 1 lžička slunečnicového semínka
- trochu mandlí
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka
- olivový olej
Jak připravit pečený fenykl
- Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
- Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
- Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
- Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Výborné teplé i vychladlé.
- Můžete připravit i v horkovzdušné fritéze, pokud připravujete menší množství fenyklu.
Obměna
- Místo pažitky můžete posypat např. petrželkou.
- Místo oříšků můžete použít i strouhanku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Vierko, vypadá to lahodně, co bys doporučila k tomu, abych měl kompletní talíř?
Úžasná dobrota, děkuji. Rychlé, jednoduché a vynikající ❤️