Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Gratinovaný fenykl

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Ingredience
  • 3 bulvy fenyklu
  • 1 lžička sezamového semínka
  • 1 lžička slunečnicového semínka
  • trochu mandlí
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • pažitka
  • olivový olej

Po 9 měsících s Jíme Jinak jsem nadšen tím, že to není jen jídlo, ale moc fajn životní styl. Čistí se tělo, následně ...

Jak připravit pečený fenykl

  1. Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
  2. V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
  5. Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
  6. Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Výborné teplé i vychladlé.
  • Můžete připravit i v horkovzdušné fritéze, pokud připravujete menší množství fenyklu.

Obměna

  • Místo pažitky můžete posypat např. petrželkou.
  • Místo oříšků můžete použít i strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

32 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

František
20. 8. 2025

Vierko, vypadá to lahodně, co bys doporučila k tomu, abych měl kompletní talíř?

Úžasná dobrota, děkuji. Rychlé, jednoduché a vynikající ❤️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Zelná pečínka

Neobyčejný pokrm z obyčejného zelí, který nás přímo nadchl. Kondiment je opravdu vynikající, doufám, že vyzkoušíte a pochutnáte si jako my.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...