Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Italský těstovinový salát

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Ingredience
  • těstoviny farfalle
  • kulaté lilky
  • cuketa
  • cherry rajčata
  • černý pepř
  • červená cibule
  • česnek
  • extra panenský olivový olej
  • paprika
  • sušené oregáno
  • kapary
  • bazalka
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • slunečnicová semínka

Změnu jídelníčku jsem podnikla kvůli manželovi, který je diabetik. Jeho stav se po prodělání obyčejné chřipky velmi z...

Jak připravit italský těstovinový salát

  1. Na suché pánvi opečte plátky cukety a lilku. Nechte je stranou.
  2. Zbytek zeleniny nakrájejte, jak je libo.
  3. Opražte slunečnicová semínka.
  4. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  5. Nakrájenou zeleninu dejte do velké mísy, přidejte opečený a nakrájený lilek a cukety.
  6. Do oleje, kterým salát ochucujete, prolisujte česnek.
  7. Těstoviny uvařte a ihned propláchněte studenou vodou.
  8. Do mísy přidejte těstoviny, ochuťte olejem, kapary, solí, čerstvě mletým pepřem, sušeným oreganem, posypte čerstvou petrželkou, lístky bazalky a slunečnicovými semínky.

Praktické

  • Těstoviny propláchněte pod proudem studené vody, aby se zastavil var.
  • Podávejte vychladlé nebo při pokojové teplotě.
  • Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (kukuřičné, rýžové…).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Zeleninu můžete obměnit dle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

42 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kristýna
16. 8. 2024

Další recept od Viery, který musím co nejdřív zkusit :)))

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.