Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené tofu plátky

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Ingredience
  • 1 tofu natural
  • 2 lžíce tamari
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička rýžového octa
  • sezamové semínko
  • vločky řasy nori
  • česnek
  • trochu gochugaru (chilli na kimchi)
  • několik kuliček sečuánského pepře
  • sůl podle potřeby
  • olej

Změna stravy přinesla nejdřív uzdravení ekzému a štítné žlázy. Pokračování v dobrém jí...

Jak připravit pikantní tofu plátky

  1. Tofu nakrájejte nožem nebo škrabkou na brambory na tenké plátky.
  2. V misce rozmíchejte všechny tekuté ingredience, prolisujte nebo nasekejte česnek, přidejte nadrcený sečuánský pepř. Přidejte plátky tofu a posypte sezamem a gochugaru. Nechte marinovat cca 1 hodinu.
  3. Plech pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte tofu v jedné vrstvě a polijte marinádou.
  4. Pečte v troubě na 200°C, dokud tofu trochu nezezlátne.
  5. Na talíři vše posypte vločkami řasy nori.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Pečení netrvá dlouho, dejte pozor, abyste plátky nespálili.
  • Servírujte s jakoukoliv rýží. Já použila celozrnnou černou nerone.
  • Cuketa na fotkách je osmahnutá na olivovém oleji.
  • Na talíři je i čerstvá červená cibulka.

Obměna

  • Použijte zeleninu podle sezóny.
  • Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zase další skvělý tofu tip, za mne jednoduché, rychlé a výborné 🙂 díky Vierko

Včera jsem naložila a nestihla….dnes jsem pospíchala,takže se náramně hodilo a také skvěle chutnalo 😋👍🫶

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špízy z fritézy

Křupavé špízy z tofu podávané s pikantní omáčkou. Nenechte se odradit množstvím ingrediencí, je to opravdu snadné a během chvíle připravíte velkou dobrotu....

Svěží letní steak

Lehký a svěží recept, který přijde vhod v horkých letních dnech. Pokud se do toho pustíte, dejte vědět, jak vám chutnalo. Osobně jsem nadšená. Chce to čas ...

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...

Čočkové plátky

Tyto plátky jsou báječné! Zvenku křupavé, uvnitř měkké, doplněné lepkavou omáčkou typickou pro asijská jídla.