Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Dýňová hořčice

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
sezóna jaro
sezóna podzim
sezóna zima

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na pomazání chleba nebo tortill.

Ingredience
  • 1 dýně (máslová nebo hokkaido)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • zeleninový vývar nebo voda

Potýkala jsem se se spoustou zdravotních problémů, které jsem se řešila léky. Chtěla jsem to změnit a tak jsem hledal...

Jak připravit dýňovou hořčici

  1. Na oleji osmahneme posolenou nakrájenou cibulku.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou dýni (máslovou bez slupky, hokkaido i se slupkou) a koření (bobkový list, hořčičná semínka).
  3. Zalijeme vývarem a dusíme cca 15-20 minut. Vypneme a přendáme do mixéru.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Ochutíme šťávou z citronu, hořčicí, muškátovým květem a pepřem, obě koření jen po špetkách.
  6. Poté rozmixujeme dohladka.
  7. Uchováváme v lednici.

Praktické

Obměna

  • Pokud nemáte hořčičná semínka, použijte víc hořčice.
  • Muškátový oříšek lze vynechat, pokud ho nemáte rádi.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

48 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Povedla se a moc mi chutná 😊. Foto z procesu…

Mám dotaz – můžu hořčici zavařit a schovat do sklepa na zimu?
Zkoušel někdo?
Pomrzly mi dýně, tak je potřebuji zpracovat…
Děkuji!

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

44
26

Dýňový tataráček

Na podzim je dýní všude plno… Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Tataráček se skvěle hodí na čerstvý kváskový chlebí...
128
17

4 vymazlené pomazánky z podzimní úrody

Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření – dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené podzimní...

Krémová polévka z dýně a batátů

Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.
44
37

Nejlepší rajčatová polévka bez rajčat

Tomatová polévka patří k našim nejoblíbenějším. Děláme ji však bez rajčat, bez cukru a nezahušťujeme ji moukou. Přesto je k nerozeznání od pravé rajské a n...

Marocký zimní cizrnový salát s quinoou

Lehký, jednoduchý a chutný salát pro chladnější dny s pečenou sladkou zeleninou a kořeněnou cizrnou.

Dýňový indický Thoran

Dýňový indický Thoran je jako správné indické jídlo kořeněný, sladký i pikantní zároveň. Je to rychlé bezlepkové jídlo, ideální volba pokud potřebujete mít...