Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Korejské žampiony

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně, kteří si chtějí dopřát něco výjimečného.

Ingredience
  • hnědé a bílé žampiony
  • 2 lžičky gochujangu
  • 2 lžíce tamari
  • 2 lžičky rýžového sirupu
  • 2 lžičky umeocta
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • přírodní tofu
  • shishito papričky
  • sklenice vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu + půl skleničky vody
  • sezamové semínko
  • vločky řasy nori
  • směs koření holy veggie
  • sůl
  • celozrnná rýže basmati

Věřila jsem, že jím zdravě, ale po diagnóze vysokého cholesterolu jsem se rozhodla změnit svůj jídelníček. Díky změně...

Jak připravit korejské žampiony

  1. Smíchejte gochujang, tamari, umeocet, holy veggie, rýžový sirup, prolisovaný česnek a vodu. Nalijte marinádu do mísy, přidejte natrhané tofu a nakrájené houby. Promíchejte a nechte asi hodinku marinovat.
  2. Uvařte rýži jak jste zvyklí. Celozrnná basmati se vaří 30 minut.
  3. Na pánev dejte očištěné papriky, trošku česneku, olej a osmahněte.
  4. Nyní přidejte marinovanou směs a duste, dokud omáčka nezačne trochu houstnout.
  5. Když je vše, jak má být, přidejte rozmíchaný škrob ve vodě, zvyšte plamen a dovařte znovu do zhoustnutí.
  6. Do uvařené rýže zamíchejte pažitku, vše posypejte vločkami nori, sezamovým semínkem a podávejte.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Houby není třeba vážit, řiďte se podle počtu strávníků.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové a nesójové tofu, např. cizrnové.

Obměna

  • Můžete podávat s jakoukoliv rýží.
  • Místo papričky shishito můžete použít jinou, například kapii.
  • Místo koření holy veggie můžete použít jiné bylinky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vynikající to bylo a taky rychlé, mňam,budu dělat rozhodně častěji 😋

Kateřina
15. 11. 2024

Další vynikající recept a oběd skoro bez práce, super! Moc mi chutnalo😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.