Tyto jakoby kremrole, určitě neurazí nikoho z vašich hostů. Výborně se hodí k pohoštění a k různým svátečním příležitostem.
Ingredience
Na kremrole:
- 300 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 100 g celozrnné žitné mouky
- 1 lžíce černého sezamového semínka
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 lžíce semen fenyklu
- 2 lžíce máku
- 30 ml oleje
- 200 ml studené vody
- sůl
Na paštiku:
- 100 g vařené malé čočky
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 125 g přírodního tofu
- 1 lžíce tamari
- sůl
- olej
- mletá sladká paprika
- pepř
- sušený tymián
- 30 g kešu
- 20 g mandlí
- pažitka
- olej na potření povrchu formiček
Jak připravit kremrole na slano s paštikou
- Smíchejte všechny přísady na kremrole, vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v chladničce, dokud nebude připravena paštika.
- Uvařte čočku a nechte ji stranou.
- Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli. Orestujte. Potom přidejte nakrájené houby, kešu oříšky, mandle, tofu rozdrobené mezi prsty, sušený tymián, papriku, sůl a pepř. Restujte, dokud není všechno uvařené. Nechte vychladnout.
- Vložte uvařenou čočku do mixéru společně s připravenou vychladlou směsí, přidejte tamari a rozmixujte, abyste získali konzistenci paštiky. Ochutnejte, pokud je třeba, dolaďte chuť pomocí tamari.
- Vezměte těsto z lednice, vyválejte ho a pomocí ozubeného kolečka vyřízněte proužky. Formičky na kremrole naolejujte a pásy těsta natočte na formičky.
- Pečte při 220°C do zlatova.
- Odstraňte formičky, nechte kremrole vychladnout a naplňte je paštikou, posypte pažitkou.
Praktické
- Pokud vám zbyde těsto, vyválejte ho na placky a upečte je na pánvi.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
- Paštika je vhodná i na kváskový chléb, do placek, palačinek, prostě jak vám nejvíc chutná.
- Paštika je bezlepková.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
Obměna
- Do těsta můžete použít jiná semínka, dle vaší fantazie.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Paštika výborná! Děkuji za recept 👍
Super zpráva, díky.
Vynikající paštika, nepekla jsme trubičky,namazala na žitný chleba, všichni se olizovali, musím dělat ze dvou dávek, část rozdám v práci, všichni jsou překvapeni, že je to zdravé a dobré!!
❤
Luxusní, krásné jste si je nazdobila. Mám 😄😍💕
Děkuji😘
Výborný recept od Vierka.
Budete muset vyzkoušet. Já to s bezlepkovou nikdy nepřipravovala takže za výsledek neručím.
Tak na takovou trubicku se mi sliny sbihaji :-)
Vypadá to zase lákavě :) Vieruško jak píšete o té mouce doma mleté, myslíte tím 2x prosít a co zůstane v sítku vrátit zpátky do mouky nebo jak? děkuji moc Jitka
Zdravím Spenito, to, co zůstane v sítku máme na mysli dát pryč. Ale není to nutné, je to jen doporučení, jak dosáhnout jemnější mouky, aby se s těstem lépe pracovalo a výsledek byl křupavější 😉
Budete muset vyzkoušet. Já to bezlepkově nezkoušela, asi by mohly být problémy s vyválením těsta, takže poradit já vám nemůžu.
Můžu misto celozrnné mouky použít pouze kukuřičnou s pohankovou třeba?
Potřebuji bezlepkovou verzi
Budete muset vyzkoušet. Já to s bezlepkovou nikdy nepřipravovala takže za výsledek neručím.