Tyto jakoby kremrole, určitě neurazí nikoho z vašich hostů. Výborně se hodí k pohoštění a k různým svátečním příležitostem. 

Ingredience

Na kremrole:

  • 300 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 100 g celozrnné žitné mouky
  • 1 lžíce černého sezamového semínka
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce semen fenyklu
  • 2 lžíce máku
  • 30 ml oleje
  • 200 ml studené vody
  • sůl

Na paštiku:

  • 100 g vařené malé čočky
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 125 g přírodního tofu
  • 1 lžíce tamari
  • sůl
  • olej
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sušený tymián
  • 30 g kešu
  • 20 g mandlí
  • pažitka
  • olej na potření povrchu formiček

Jak připravit kremrole na slano s paštikou

  1. Smíchejte všechny přísady na kremrole, vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v chladničce, dokud nebude připravena paštika.
  2. Uvařte čočku a nechte ji stranou.
  3. Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli. Orestujte. Potom přidejte nakrájené houby, kešu oříšky, mandle, tofu rozdrobené mezi prsty, sušený tymián, papriku, sůl a pepř. Restujte, dokud není všechno uvařené. Nechte vychladnout.
  4. Vložte uvařenou čočku do mixéru společně s připravenou vychladlou směsí, přidejte tamari a rozmixujte, abyste získali konzistenci paštiky. Ochutnejte, pokud je třeba, dolaďte chuť pomocí tamari.
  5. Vezměte těsto z lednice, vyválejte ho a pomocí ozubeného kolečka vyřízněte proužky. Formičky na kremrole naolejujte a pásy těsta natočte na formičky.
  6. Pečte při 220°C do zlatova.
  7. Odstraňte formičky, nechte kremrole vychladnout a naplňte je paštikou, posypte pažitkou.

Praktické

  • Pokud vám zbyde těsto, vyválejte ho na placky a upečte je na pánvi.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Paštika je vhodná i na kváskový chléb, do placek, palačinek, prostě jak vám nejvíc chutná.
  • Paštika je bezlepková.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.

Obměna

  • Do těsta můžete použít jiná semínka, dle vaší fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

Jíst Jinak mě baví, nabíjí energií a je mi neskutečně dobře (Pavlína)

Pavlína: Zdravím všechny vespolek :-) V první řadě bych...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Zvládl jsem si dva měsíce vařit sám, i když dřív jsem vařit neuměl (Jaroslav)

Jaroslav: Dobrý den, chtěl bych zhodnotit jarní očistu, která...

Obě karantény jsem díky Jíme Jinak překonali s úsměvem (Eliška)

Eliška: Milá Evo a Romane, chtěla bych vám ze...

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Vše je teď snazší a pořád se usmívám (Petra)

Petra: Krásnou první adventní neděli :) Jak mi to...

Bolesti hlavy zmizely, krevní obraz výtečný (Lenka)

Lenka: Ahojte. Inspirovala mě kamarádka. Nesměle jsem k vám...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...
  1. Vynikající paštika, nepekla jsme trubičky,namazala na žitný chleba, všichni se olizovali, musím dělat ze dvou dávek, část rozdám v práci, všichni jsou překvapeni, že je to zdravé a dobré!!

  2. Budete muset vyzkoušet. Já to s bezlepkovou nikdy nepřipravovala takže za výsledek neručím.

  3. Vypadá to zase lákavě :) Vieruško jak píšete o té mouce doma mleté, myslíte tím 2x prosít a co zůstane v sítku vrátit zpátky do mouky nebo jak? děkuji moc Jitka

    • Zdravím Spenito, to, co zůstane v sítku máme na mysli dát pryč. Ale není to nutné, je to jen doporučení, jak dosáhnout jemnější mouky, aby se s těstem lépe pracovalo a výsledek byl křupavější 😉

  4. Budete muset vyzkoušet. Já to bezlepkově nezkoušela, asi by mohly být problémy s vyválením těsta, takže poradit já vám nemůžu.

    • Budete muset vyzkoušet. Já to s bezlepkovou nikdy nepřipravovala takže za výsledek neručím.

  5. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZapečené těstoviny s hlívou a tvarohem
Další článekV čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)