Tyto jakoby kremrole, určitě neurazí nikoho z vašich hostů. Výborně se hodí k pohoštění a k různým svátečním příležitostem. 

Ingredience

Na kremrole:

  • 300 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 100 g celozrnné žitné mouky
  • 1 lžíce černého sezamového semínka
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce semen fenyklu
  • 2 lžíce máku
  • 30 ml oleje
  • 200 ml studené vody
  • sůl

Na paštiku:

  • 100 g vařené malé čočky
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 125 g přírodního tofu
  • 1 lžíce tamari
  • sůl
  • olej
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sušený tymián
  • 30 g kešu
  • 20 g mandlí
  • pažitka
  • olej na potření povrchu formiček

Jak připravit kremrole na slano s paštikou

  1. Smíchejte všechny přísady na kremrole, vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v chladničce, dokud nebude připravena paštika.
  2. Uvařte čočku a nechte ji stranou.
  3. Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli. Orestujte. Potom přidejte nakrájené houby, kešu oříšky, mandle, tofu rozdrobené mezi prsty, sušený tymián, papriku, sůl a pepř. Restujte, dokud není všechno uvařené. Nechte vychladnout.
  4. Vložte uvařenou čočku do mixéru společně s připravenou vychladlou směsí, přidejte tamari a rozmixujte, abyste získali konzistenci paštiky. Ochutnejte, pokud je třeba, dolaďte chuť pomocí tamari.
  5. Vezměte těsto z lednice, vyválejte ho a pomocí ozubeného kolečka vyřízněte proužky. Formičky na kremrole naolejujte a pásy těsta natočte na formičky.
  6. Pečte při 220°C do zlatova.
  7. Odstraňte formičky, nechte kremrole vychladnout a naplňte je paštikou, posypte pažitkou.

Praktické

  • Pokud vám zbyde těsto, vyválejte ho na placky a upečte je na pánvi.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Paštika je vhodná i na kváskový chléb, do placek, palačinek, prostě jak vám nejvíc chutná.
  • Paštika je bezlepková.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.

Obměna

  • Do těsta můžete použít jiná semínka, dle vaší fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Můj čtyřletý syn to označil „Boží“ (Kateřina)

Kateřina: Zdravím všechny, dovolená s Duhovým koníkem v kombinací...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Moje tělo se rychle uzdravuje (Božena)

Božena: Zdravím všechny. Tak jsem zvládla i druhý půst...

Za dva týdny 3 kila dole a ohromně se mi zlepšilo zažívání (Mariana)

Mariana: Moc děkuji za skvělý kurz. První týden jsem...

Chutná mi, hubnu a nemusím počítat kalorie (Hana, 66 let)

Hana: Dobrý den, všechny jídla mi moc chutnají, vařím...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Cholesterol se mi snížil bez jakýchkoliv léků (Iva)

Iva: Ahoj, moc zdravím po ukončení kurzu Hubneme do...
  1. Vynikající paštika, nepekla jsme trubičky,namazala na žitný chleba, všichni se olizovali, musím dělat ze dvou dávek, část rozdám v práci, všichni jsou překvapeni, že je to zdravé a dobré!!

  2. Budete muset vyzkoušet. Já to s bezlepkovou nikdy nepřipravovala takže za výsledek neručím.

  3. Vypadá to zase lákavě :) Vieruško jak píšete o té mouce doma mleté, myslíte tím 2x prosít a co zůstane v sítku vrátit zpátky do mouky nebo jak? děkuji moc Jitka

    • Zdravím Spenito, to, co zůstane v sítku máme na mysli dát pryč. Ale není to nutné, je to jen doporučení, jak dosáhnout jemnější mouky, aby se s těstem lépe pracovalo a výsledek byl křupavější 😉

  4. Budete muset vyzkoušet. Já to bezlepkově nezkoušela, asi by mohly být problémy s vyválením těsta, takže poradit já vám nemůžu.

    • Budete muset vyzkoušet. Já to s bezlepkovou nikdy nepřipravovala takže za výsledek neručím.

  5. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZapečené těstoviny s hlívou a tvarohem
Další článekKámoš