Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Letní izraelská shakshuka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Shakshuka je tradiční jídlo na Blízkém východě. Jde o výtečnou směs zeleniny, koření a v originále i vajec, která jsme v našem receptu vynechali a nahradili zdravějšími ingrediencemi. Pojďte si s námi vyzkoušet tuto verzi oblíbené pochoutky.

Ingredience
  • 2 velká zralá rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kajenský pepř
  • celý kmín
  • olej
  • sůl
  • tofu natural
  • sůl kala namak
  • petrželka
  • kurkuma
  • trocha lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva

„Ale to je abnormálně zdravé dítě, toho si važte,“ pronesla logopedka po sérii mých odpovědí týkajících se mladší dce...

Jak připravit izraelskou shakshuku bez vajec

  1. Na pánev dáme olej, kmín, cibuli, česnek, papriky nakrájené na proužky a začneme restovat. Míchejte a pokračujte ve vaření, dokud cibule a paprika nepovadnou.
  2. Do horké vody ponořte na chvíli rajčata. Oloupejte je, nakrájejte je na malé kousky, vyndejte semínka a přidejte k ostatní zelenině na pánvi. Posypte kajenským pepřem, osolte a vařte na mírném plameni. Omáčka musí být velmi hustá. Zatímco se omáčka vaří, připravte tofu.
  3. Na pánev dejte olej, kmín a začněte restovat. Poté do pánve rozdrolte mezi prsty tofu, poprašte ho kurkumou, solí kala namak a podlijte troškou vody. Vařte asi 8 minut. Když se voda vyvaří, posypte tofu lahůdkovým droždím a zakápněte trochou citrónové šťávy.
  4. Do misky naservírujte hustou omáčku, na ní položte tofu a posypejte petrželkou.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Typicky letní recept, kdy si občas můžeme dopřát jak papriku, tak rajče.

Obměna

  • Pokud vám chutná čerstvý koriandr, použijte ho místo petrželky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Právě jsem dojedla, za tepla musím pochválit, jednoduché, rychlé a vynikající. Měla jsem s rýží 🙂

Právě jsem dovařila a to je teda mana! Děkuji vám za recept <3

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.