Tuto vietnamskou specialitu miluje celý svět. Pojďte si ji uvařit doma zdravě - bez vajec. Je to výborná rychlovka!
Ingredience
na 1 porci
  • uvařená basmati nebo jiná rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/3 natural nebo uzeného tofu
  • 1 mrkev
  • hrst hrášku
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek zázvoru
  • mandle nebo kešu oříšky (nemusí být)
  • na dochucení: 2 lžíce shoyu, 1 lžíce octa (nejlépe kokosového nebo rýžového, ale může být i umeocet nebo balzamiko), 1 lžíce sladu, špetka čili

Jak na smaženou rýži s tofu

  1. Uvařte si rýži. Na tento recept je nejlepší si ji uvařit den předem.
  2. Na suché pánvi nebo na kapce oleje si opražte loupané mandličky nebo kešu oříšky.
  3. Rozdrobte natural tofu (do klasické smažené rýže se dává vajíčko a rozdrobené tofu ho nahrazuje) nebo ho nakrájejte na kostičky.
  4. Nakrájejte si mrkev na sirčičky, zázvor na drobné kostičky a šalotku na drobné půlměsíčky nebo kostičky.
  5. Rozpalte si na pánvičce 1 lžíci oleje a přidejte rozdrobené tofu.
  6. Chvíli restujte a přidejte rýži, kurkumu a případně špetku “vajíčkové” soli (černá himalájská sůl kala manak).
  7. Restujte 3 minuty.
  8. Poté dejte do misky stranou.
  9. Na pánvičku dejte další lžíci oleje a přidejte šalotku a restujte.
  10. Poté přidejte mrkev, hrášek, zázvor a osolte špetkou soli a špetkou čili (nemusí být).
  11. Vše dobře orestujte, ale zelenina musí zůstat křupavá.
  12. Přidejte rýži s tofu a vše dobře promíchejte.
  13. Zalijte zálivkou z ingrediencí na dochucení. Promíchejte a ochutnejte. Případně ještě přidejte dochucovadla dle chuti.
  14. Vmíchejte pražené oříšky.
  15. Podávejte posypané čerstvými natěmi.

Obměna

  • Do tohoto receptu je výborný i pórek, zelí, kadeřávek, klíčky, paprika, brokolice, květák, mangold, špenát a žampiony nebo houby shitake.
  • Místo tofu se dobře hodí i tempeh, jen chuť bude trošku jiná. Dá se zvolit i uzená verze obou sojových sýrů.
  • Místo rýže se hodí i quinoa, kuskus, bulgur nebo kroupy.

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. skvělý recept. odvážila jsem se to dát dětem vč. zálivky a s trouchou bio kečupu to zdlábly. a je to fakt rychlý.chválim

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFacebook Hubneme do plavek
Další článekDomácí křupavá granola s kváskem