Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Italské Amuse Bouche

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává se zdarma podle uvážení šéfkuchaře. Termín amuse-bouche nebo amuse-bouches je francouzský a v doslovném překladu znamená “pobavení pro ústa”. Nesmí zasytit, musí být pěkný na pohled a nabídnout náhled techniky, ingrediencí a filozofie kuchaře. Může se skládat z velmi odlišných potravin, ale obvykle jde vždy o vodítko k tomu, co budete jíst u stolu. Samozřejmě si to asi těžko budeme připravovat každý den k obědu, ale pokud čekáte hosty a chcete je mile překvapit nabídněte jim Amuse bouche, pohrajte si s jídlem, pobavíte nejen hosty, ale i sami sebe. Tento malý Amuse bouches by měl vypovídat o italské kuchyně, jak je patrno z použitých ingrediencí.

Ingredience
1 porce

I když od mládí sportovala, byla vždycky oplácaná. Vyzkoušela kdejakou dietu, ale vegany mívala tak ...

Jak připravit rajčátka ála amuse – bouches po italsku

  1. Nejprve si připravte pistáciové máslo. Recept najdete zde.
  2. Nařízněte rajčata a otevřete je jako květ. Lehce posolte a do středu dekorační stříkačkou vstříkněte máslo.
  3. Nasekejte pistácie a posypte jimi rajčata, pokapejte olivovým olejem a ozdobte listy bazalky. Z citrónu vykrojte malinké porce dužiny a položte na rajčata. Propláchněte kapary od soli a pár jich dejte jako dekoraci.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické

  • Je to osvěžující, můžete připravit předem a uchovat v lednici.
  • Snažte se pracovat tak, aby každý amuse bouche vypadal stejně.

Obměna

  • Místo domácího pistáciového másla můžete použít i kupované.
  • Použijte pouze kvalitní olivový olej.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Placky
klub
43
22

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Fazolový citrónový krém

Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Rýžové krokety

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám ...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...