Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Kořeněné fazole se zelím

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně dostanou!

Ingredience
  • kus zelí
  • cibule dle libosti
  • několik lžic fazolí cannellini
  • kus celeru
  • lžička černého kmínu/černuchy
  • lžička černého hořčičného  semínka
  • lžíce slunečnicového semínka
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • citrónová šťáva podle libosti
  • rýže vhodná na rizoto (např. baldo celozrnná)
  • kopr
  • jarní cibulka

Změnu jídelníčku jsem podnikla kvůli manželovi, který je diabetik. Jeho stav se po prodělání obyčejné chřipky velmi z...

Recept na kořeněné fazole se zelím

  1. Nakrájejte zelí, cibuli a dejte do pánve s rozheřátým olejem společně s černuchou, hořčičným semínkem a slunečnicovým semínkem. Osmahněte.
  2. Přidejte vařené fazole, osolte, opepřete.
  3. Promíchejte, podlijte troskou vody a duste do změknuti zelí a cibule.
  4. Osmahněte kostičky celeru na oleji ze všech stran. Osolte podle chuti.
  5. Přidejte vařenou rýži a promíchejte.
  6. Naservírujte rizoto a přidejte osmahnutý celer. Posypejte čerstvým koprem a jarní cibulkou. Pokapejte citrónovou šťávou.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Rýži i fazole vařte podle vašich zvyklostí.
  • Počítám 80 g rýže na osobu, ostatní přizpůsobte množství rýže.

Obměna

  • Místo kopru a cibulky můžete použít jakoukoliv posypku dle vaší chuti.
  • Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou na rizoto.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Místo zelí jsem dala pak choi a mangold. Moc jsem si pochutnala, Věrko. Díky

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.