- kus zelí
- cibule dle libosti
- několik lžic fazolí cannellini
- kus celeru
- lžička černého kmínu/černuchy
- lžička černého hořčičného semínka
- lžíce slunečnicového semínka
- pepř
- sůl
- olej
- citrónová šťáva podle libosti
- rýže vhodná na rizoto (např. baldo celozrnná)
- kopr
- jarní cibulka
Recept na kořeněné fazole se zelím
- Nakrájejte zelí, cibuli a dejte do pánve s rozheřátým olejem společně s černuchou, hořčičným semínkem a slunečnicovým semínkem. Osmahněte.
- Přidejte vařené fazole, osolte, opepřete.
- Promíchejte, podlijte troskou vody a duste do změknuti zelí a cibule.
- Osmahněte kostičky celeru na oleji ze všech stran. Osolte podle chuti.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte.
- Naservírujte rizoto a přidejte osmahnutý celer. Posypejte čerstvým koprem a jarní cibulkou. Pokapejte citrónovou šťávou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Rýži i fazole vařte podle vašich zvyklostí.
- Počítám 80 g rýže na osobu, ostatní přizpůsobte množství rýže.
Obměna
- Místo kopru a cibulky můžete použít jakoukoliv posypku dle vaší chuti.
- Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou na rizoto.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Komentáře
Dnes s bulgurem, bylo to výborné 😋
Místo zelí jsem dala pak choi a mangold. Moc jsem si pochutnala, Věrko. Díky