- 350 g červené řepy v syrovém stavu
- 1 jablko bio i se slupkou
- 50 g cibule
- 6 ks hřebíčku
- 1 lžička skořice
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 1 lžička mletého koriandru
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 vrchovatá lžička mleté papriky
- 25 g jablečného octa
- 1 lžíce umeocta
- voda
- sůl
- trochu olivového oleje
Jak připravit domácí kečup z červené řepy
- Rozemelte najemno koriandr, hřebíček a hořčičné semínko. Přimíchejte k němu skořici, muškátový oříšek, papriku a sůl. Dejte připravené koření stranou.
- Nakrájejte oloupanou řepu a jablko na kusy, dejte je do kastrolu s troškou olivového oleje a přidejte všechny ostatní ingredience s výjimkou octa a umeocta.
- Lehce a krátce osmahněte, podlijte vodu, přikryjte poklicí a duste doměkka.
- Když je řepa měkká, rozmixujte ji s trochou tekutiny z vaření.
- Ochutnejte, přidejte umeocet a jablečný ocet, promíchejte a ještě tak 2 minuty povařte.
- Můžete naplnit do skleniček a zavařit po dobu 25 minut na 80°C.
- Vychladlé skleničky dejte do lednice.
Praktické
- Čím menší kusy řepy, tím kratší bude doba vaření.
- Řepový kečup použijte tam, kde by jste použili ten klasický. Není to omáčka je to kondiment, dochucovadlo, prostě slaná chuťovka.
Obměna
- Dolaďte si chuť podle vaší chuti a preferencí.
- Můžete použít i světlé hořčičné semínko.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Je tak to je prima a co protlak, jinak i přes to díky za recept.