- 8 lžic kakaového másla
- 6 lžic nepraženého kakaového prášku
- 4 lžíce přírodního rostlinného sirupu
- náplň: oříšky, sušené ovoce, mandlové máslo, marmeláda aj.
Recept na RAW čokoládové pralinky
- Kakaové máslo si nakrájíme na menší kousky.
- Nachystáme si vodní lázeň – hrnec, do něj nalijeme cca do 1/4 vodu a na něj dáme plechovou misku.
- Pustíme plamen a necháme vodu přivést k varu.
- Ztlumíme plamen.
- Do misky nad hrncem vložíme nasekané kakaové máslo.
- Necháme roztopit.
- Přidáme kakao, zamícháme a osladíme sirupem.
- Sundáme z ohně a pořádně vymícháme do hladké hmoty.
- Do 1/4 formiček (na led nebo čokoládu) nalijeme rozehřátou čokoládu.
- Nahneme formu a necháme stéct čokoládu po stranách formy.
- Doprostřed dáme náplň (viz odstavec Praktické).
- Zalijeme zbytkem čokolády.
- Dáme ztuhnout do mrazáku.
Praktické
- Můžete udělat pralinky s různými druhy náplní, např.: sušené rozinky (můžeme dopředu namočit v mirinu pro rumovou příchuť), brusinky, kustovnice či jiné sušené ovoce, nasekané nebo celé oříšky (mandle, vlašské, kešu, lískové), marmeláda nebo povidla, mandlové nebo jiné oříškové máslo, karamel (mandlové nebo kešu máslo vymíchané s rostlinným sirupem), datlovou pastu aj.
- Z pralinek můžete vyrobit krásný dárek – bonboniéru.
- Recept na čokoládové pralinky můžete použít i při výrobě domácího adventního kalendáře pro děti.
Obměna
- Místo kakaového másla a kakaa můžete použít kakaovou hmotu (100% čokoládu) nebo koupenou čokoládu bez cukru. Dejte ji do vodní lázně spolu se lžící kokosového oleje, míchejte a nechejte roztopit do hladké hmoty. Případně oslaďte sirupem.
- Jako sirup v tomto receptu doporučujeme použít rýžový, pšeničný, datlový nebo třeba kokosový.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Kde prosím seženu kvalitní 100% kakaovou hmotu?
Prosím kde seženu kakaové máslo a nepražené kakao?