- celozrnná špalda
- červená řepa
- olej
- umeocet
- černý kmín (černucha/nigella sativa)
- semínka kmínu
- 1 malá cibule
- kari listy
- sůl
- 1 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
- petrželka
- pažitka
- citrónová šťáva
Jak připravit kořeněnou červenou řepu se špaldou
- Špaldu uvařte a nechte stranou.
- Do pánve nalijte olej, přidejte semena nigelly a kmínu, nakrájenou cibuli, sůl a sušené kari listy. Orestujte.
- Přidejte řepu, umeocet a vodu, aby byla řepa pokryta. Vařte pod pokličkou, dokud řepa nezměkne.
- Jakmile je řepa uvařená, přidejte ji ke špaldě, dobře promíchejte.
- Ke konci vaření přidejte jogurt, promíchejte, posypte pažitkou, petrželkou a zakápněte pár kapkami citrónu.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Řepu nakrájejte na malé kostičky.
- Pokud chcete zvýraznit krásnou barvu řepy, nezapomeňte na umeocet.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou obilovinu.
- Pro verzi bez sóji použijte namísto sójového jakýkoliv jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Místo špaldy můžete použít jakoukoliv obilovinu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Skvělý recept, dělala jsem dnes k večeři s pohankovými kroupami. A zařazuji mezi oblíbené. Mńam.
Čím dál víc přicházím na chuť kroupám.. zde špaldové a s červenou řepou je to manna…moc děkuji za recept…dokonce to jedla rodina…😍👌