Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Jemný čočkový krém

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, plackami a nebo třeba jako dip k pečené zelenině.

Ingredience
  • 3/4 šálku vyloupané červené čočky
  • 2 polévkové lžíce kešu
  • stroužek česneku
  • citrónová šťáva podle chuti
  • olivový olej podle chuti
  • sůl podle chuti
  • koření za'atar podle chuti
  • trocha vody z uvařené čočky

Stav mého manžela se rychle horšil, až došlo na kolapsové stavy. Přes časté pobyty v nemocnici mu nikdo nezjistil, že...

Jak připravit jemnou pomazánku z čočky

  1. Čočku uvařte a v polovině vaření přidejte kešu oříšky. Vařte, dokud čočka nezměkne.
  2. Sceďte, trochu vody z vaření si nechte stranou.
  3. Vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, česnekem a rozmixujte, v případě potřeby přidejte vodu, abyste získali hladký a sametový, ale ne tekutý krém.
  4. Naservírujte do misky, pokapejte extra panenským olivovým olejem, přidejte za’atar a pažitku.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Uchovávejte v lednici a spotřebujte do dvou dnů.
  • Tento krém nebo pomazánka se hodí na chleby, do placek, k pečené zelenině, prostě kde vám bude nejvíce vyhovovat.

Obměna

  • Na posypání použijte jakékoliv koření, co vám chutná.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodné jako zdravá svačina i pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

93 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jana3112
22. 5. 2024

Výborné, mňam !🌞

Moc dobrá, zítra do práce do chleba. Díky za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Silken pomazánka

Jednoduchá rychlá pomazánka skvělá s kváskovým chlebem nebo plackami jako zdravá svačina. Koření Za’atar si náramně rozumí s olivovým olejem, nešetře...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Černá čočková pomazánka

Tato pomazánka určitě připomene hummus, ale není v ní cizrna. Je zajímavá svou barvou a chuť černého tahini je v ní opravdu skvělá.

Natírací rostlinný sýr

Tento natírací slunečnicový sýr je velmi jednoduchý na přípravu. Je skvělý třeba s kouskem kváskového chleba a vhodný jako svačinka, na výlety nebo do prác...

Jemná jarní pomazánka

Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.

Hummus Malaga

Možná znáte zmrzlinu chuti Malaga, jejíž název pochází ze stejnojmenné rozinky pěstované v oblastech obklopujících teplé andaluské město Malaga. Zmrzlina s...