- 3/4 šálku vyloupané červené čočky
- 2 polévkové lžíce kešu
- stroužek česneku
- citrónová šťáva podle chuti
- olivový olej podle chuti
- sůl podle chuti
- koření za’atar podle chuti
- trocha vody z uvařené čočky
Jak připravit jemnou pomazánku z čočky
- Čočku uvařte a v polovině vaření přidejte kešu oříšky. Vařte, dokud čočka nezměkne.
- Sceďte, trochu vody z vaření si nechte stranou.
- Vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, česnekem a rozmixujte, v případě potřeby přidejte vodu, abyste získali hladký a sametový, ale ne tekutý krém.
- Naservírujte do misky, pokapejte extra panenským olivovým olejem, přidejte za’atar a pažitku.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Uchovávejte v lednici a spotřebujte do dvou dnů.
- Tento krém nebo pomazánka se hodí na chleby, do placek, k pečené zelenině, prostě kde vám bude nejvíce vyhovovat.
Obměna
- Na posypání použijte jakékoliv koření, co vám chutná.
Děti
- S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodné jako zdravá svačina i pro děti od 2 let.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Výborné, mňam !🌞
Moc dobrá, zítra do práce do chleba. Díky za recept.