Jak připravit indické sabdží z cukety
- Do pánve připravíme olej, dáme ho nahřát a vsypeme na něj nasekanou cibuli. Začneme restovat a přidáme i pískavici, kmín, asafoetidu, hořčičné semínko a chilli papričku. Promícháme a restujeme do zesklovatění cibule.
- Nyní přidáme kurkumu, sůl, garam masalu, česnek, strouhaný zázvor a na větší kousky nakrájenou cuketu. Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme několik minut.
- Když je cuketa měkká, odstraníme poklici, posypeme sušenými listy kari, rozemnutými mezi prsty a na prudkém plameni dokončíme vaření do vstřebání všech tekutin.
- Pokapeme citrónovou šťávou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Můžete klidně podávat i při pokojové teplotě.
- Výborný letní recept, kdy cukety jsou denně k dispozici.
Obměna
- Koření můžete obměnit podle chuti a zásob, ale pro dosažení požadované chuti je třeba dodržet rozpis.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Děkuji za inspiraci.
Mám velkou cuketu a co nyní s ní?
Děkuji…, už vím 😊😋
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co by se hodilo místo cukety? Děkuji za odpověď 🙂