Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Ovesný porridge

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Ingredience

Tereza je maminkou tří holčiček. První dcerku trápily dutiny a skončilo to ...

Jak připravit ovesnou kaši s cuketou a patizonem

  1. Ovesné vločky namočte na 30 minut do vody.
  2. Tempeh, cuketu a patizon nasekejte a přidejte koření..
  3. Na pánev dejte olej, koření, prolisovaný česnek, nasekanou cuketu, tempeh a patizon a osmahněte.
  4. Přidejte scezené vločky, kurkumu, sůl, zalijte vodou a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne měkká kaše.
  5. Naservírujte na talíř, pokapejte citrónová šťávou a posypejte nasekanou pažitkou.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Citrónová šťáva je v receptu důležitá, kvůli chuti.
  • Do tohoto recept můžete využít odřezky z receptu Mls na špejli.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků. Na osobu počítejte 50 g ovesných vloček.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv vaše oblíbené koření.
  • Zeleninu můžete obměnit podle sezóny a chuti.

Děti

  • S menším množstvím oleje a soli a bez pikantního koření vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

19 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Celerový krém s cuketou

Jemný krém z celeru s restovanou cuketou. Snadný a rychlý recept, který si můžete dle libosti obměnit podle sezóny a vaší chuti.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.