- dýně
- olej
- kurkuma
- pikantní kari
- asafoetida
- česnek
- cibule
- sušené listy kari
- strouhaný zázvor
- semínka černé hořčice
- kmín celý
- pyré ze žlutých rajčat
- sůl
- čerstvá petrželka
Jak připravit pikantní kari z dýně
- Dýni očistěte a nakrájejte na kostky.
- Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte kmín, hořčici, asafoetidu, strouhaný zázvor a jemně osmahněte.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, dýni a posypte kari a kurkumou. Osolte. Přidejte nasekané kari listy, promíchejte a ještě pár sekund orestujte.
- Lehce podlijte vodou, přidejte trochu rajčatového pyré. Promíchejte a duste, dokud kari nezhoustne. Pokud ho chcete ještě krémovější, lehce a krátce rozmixujete malou část kari tyčovým mixérem.
- Podávejte s jakoukoliv rýží.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Nejlepší je s rýží a plackou.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.
- Pro docílení správné chuti toho indického receptu nevynechejte žádné koření.
Obměna
- Pyré ze žlutých rajčat nahraďte klidně pyré z rajčat červených, bude to jen trochu jinak zbarvené.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Dobrý den, jaké to jsou prosím placky na fotce? Máte nějaký recept? Děkuji.
prosím čo je to čierne na tanieri vedľa karí? ďakujem