- tofu
 - vařená cizrna
 - šťáva ze 2 pomerančů
 - šťáva z půlky citrónu
 - olej
 - gochugaru (chilli na kimchi)
 - 1 lžíce tamari
 - 2 lžíce rýžového octa
 - 1 polévková lžíce mirinu
 - sůl
 - rýže basmati
 - kokosové plátky
 - černá sezamová semínka
 - kešu oříšky
 - 2 lžičky kukuřičného škrobu
 - voda
 - čerstvá petrželka
 
Jak připravit glazovanou cizrnu s pomerančovou šťávou
- V misce smíchejte citrusové šťávy, rýžový ocet, tamari, gochugaru, mirin a dobře promíchejte.
 - Připravenou směs dejte na pánev, přiveďte k varu a rukama do omáčky rozdrobte tofu. Vařte 3 minuty a přidejte uvařenou cizrnu.
 - Škrob rozpusťte v troše vody a vlijte do pánve, promíchejte a vařte, dokud omáčka nezíská lesklou a hustou konzistenci.
 - Uvařte rýži.
 - Opečte kešu, sezamová semínka a kokosové vločky na suché pánvi.
 - Rýži naservírujte na talíře, přidejte glazovanou cizrnu a posypte kokosem, petrželkou, sezamovými semínky a kešu.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    Praktické
- Pokud máte uvařenou cizrnu, ostatní příprava je velmi rychlá.
 - Množství ingrediencí si upravte podle počtu strávníků.
 - Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a místo tamari hrachovou omáčku. Tofu můžete zcela vynechat.
 - Pokud nemáte sladké pomeranče, oslaďte sladem nebo sirupem.
 - Toto jídlo je sváteční, obecně se vyhýbáme kombinaci obilí a ovoce ze zdravotních důvodů. Pokud jsme zdraví, jednou za čas si to můžeme dopřát, ale ne pravidelně.
 
Obměna
- Můžete podávat s jakoukoliv obilovinou.
 
Děti
- Pikantní, kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
 
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!




Komentáře
Dnes uvařeno. Je to výborné. Děkuji za recept🙂
Tak jsem si včera chtěla vyzkoušet i něco jiného, netradičního. Doma tři pomeranče + uvařená cizrna – volba byla tedy jasná. No… nebylo to špatné, snědlo se to, nicméně omáčka mi silně připomínala takovou tu sladkou pálivou omáčku, co se prodává u vietnamců 😀 a tu tedy vůbec nemusíme. Ale znám spoustu lidí, co tu omáčku milujou. Určitě by si přišli na své a ve zdravé alternativě. Možná by stálo za přemýšlení tento recept přejmenovat 😉 Děkujeme 🙂