Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Pečené křupavé cukety

Uvařeno
Čekáme na potvrzení souhlasu. Bez něj nemůžeme video přehrát.
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Ingredience
  • cuketa
  • strouhanka
  • kukuřičná hrubá strouhanka
  • mletá paprika
  • česnek
  • strouhaný kokos
  • petrželka
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sušené oregáno
  • bíle sezamové semínko
  • sušený nebo čerstvý tymián
  • olivový olej
  • sůl

Když se mi váha vyšplhala na 132 kg, našel jsem Jíme Jinak. Váha šla krásně dolů, zlepšil se mi spánek, přestal jsem ...

Jak připravit křupavá pečená cuketová kolečka

  1. Připravte do misky strouhanku, kokos, kukuřičnou mouku, sezam, prolisovaný česnek, bylinky, sůl a pořádně promíchejte.
  2. Na pečící papír nakrájejte cuketu na kolečka, malinko jí osolte, pokapejte olivovým olejem a dobře rukama promíchejte.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Každé kolečko obalte v připravené směsi a přitiskněte na cuketu, aby posypka držela.
  5. Pečte v troubě na 200°C, až povrch zezlátne a utvoří se křupavá kůrka.

Praktické

  • Ideální na tento recept jsou středně velké cukety.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Obměna

  • Směs na obalení můžete dochutit podle vaší fantazie a chuti.
  • Pokud nemáte kokos, můžete ho vynechat.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Hajickova.Lenka
18. 8. 2024

A jelikož mi zbyla strouhanka, tak ještě jednou s polentovou kaší a guacamole

Hajickova.Lenka
18. 8. 2024

Křupavé na povrchu. S dýňovou omáčkou a bulgurem. Pekla jsem v HF

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Gratinovaná rajčata

Máte velkou úrodu rajčat a hledáte inspiraci jak s nimi naložit? Zkuste toto lehké a voňavé letní jídlo, které si můžete připravit i na grilu.

Černá rýže s pestem a fazolemi

Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.