- 250 g vařené cizrny
- 125 g tofu
- 50 g jemně nastrouhané syrové dýně
- hrst hrášku
- trocha čerstvé jarní cibulky
- trocha čerstvého česneku – zelená část
- muškátový oříšek
- sůl
- tamari
- pepř
- 1 lžíce oleje do nářezu
- olivový olej na pomazání nářezu před pečením
- rozmarýn
- sušený tymián
- 1 lžíce strouhanky
Jak připravit sekanou z cizrny
-
- Uvařenou cizrnu nahrubo rozmixujte a přendejte do misky.
- Rozmixujte tofu s tamari, přidejte do misky k cizrně a smíchejte.
- Přimíchejte hrášek, strouhanku, muškátový oříšek, sůl, tymián, olej, nastrouhanou dýni, čerstvou cibulku a nasekaný čerstvý česnek. Vše dobře promíchejte.
- Vytvořte sekanou, navrch dejte rozmarýn, polijte olivovým olejem a pečte asi 30 minut při 220°C. Sekaná je hotová, když se a povrchu udělá zlatá kůrka. Nechte zchladnout a podávejte.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Nekrájejte sekanou horkou, lépe drží po vychladnutí.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou (např. kukuřičnou) strouhanku nebo cizrnovou mouku.
- Sekanáje vhodná i jako jídlo s sebou na výlet nebo do práce, jako přílohu můžete zvolit třeba obilné placky.
Obměna
- Můžete použít i jiné koření či bylinky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Je to mňamka, miluji cizrnu a také s jáhlovou kaší
Ráda bych se zeptala, co je červenou přílohou na obrázku. Děkuji